bezár
 

art&design

2011. 11. 24.
Hollandiában a Formatervezési Díj kitüntetettjei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hollandiai Delftben mutatkoznak be a Magyar Formatervezési Díj legjobbjai a Made in Hungary PLUS eseménysorozat részeként szervezett tárlaton csütörtöktől egy hónapon át; az elmúlt 11 év elismert magyar alkotásait tablókon, az idei legjobbak munkáit pedig eredetiben állítják ki.

prae.hu

A tárlat által a magyar tárgy- és formakultúra legkiemelkedőbb alkotásai nemzetközi közönség előtt is megmérettetnek. A Magyar Formatervezési Díjjal kitüntetett alkotások bemutatója mellett a holland-magyar dizájnkapcsolatokat üzleti szeminárium is segíti -közölték a szervezők az MTI-vel.

A város porcelánipara és innovatív szellemi műhelye, a delfti Műszaki Egyetem világviszonylatban is kiemelkedő elismertséggel bír a dizájnszakma köreiben, ezért választották a kiállítás helyszínéül.

A Margit Tamás Art and Business Concepts közreműködésével létrejött hollandiai tárlaton egyebek közt a COCODICE készségfejlesztő játékcsalád, az ellazulást segítő relaxációs lebegő kabin, a Radnóti Miklós vers ihlette pop-up könyv és a Nissyoku lámpa képviseli a magyar formatervezők innovatív gondolkodását és sokszínűségét - véli a Magyar Formatervezési Tanács, a kiállítás egyik szervezője.

A szerdai ünnepélyesen megnyitón részt vett Miléne Junius, Delft helyettes polgármestere, a kulturális ügyek felelőse, Sümeghy Gyula hágai magyar nagykövet, Halasi Rita Mária, a Design Hét Budapest kurátora, valamint Cees de Bont, a Delfti Műszaki Egyetem Ipari Formatervezői Karának dékánja.

A Magyar Formatervezési Díj pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése.

A kitüntetéseket - amelyeket idén ősszel is a Design Hét Budapest rendezvénysorozat keretében adtak át - a Nemzetgazdasági Minisztérium nevében a Magyar Formatervezési Tanács hirdette meg. A 32 évre visszatekintő díjat nyilvános pályázat útján termék-, terv-, vizuális kommunikáció és diákkategóriában lehet elnyerni.

A nagyközönség számára csütörtökön megnyílt kiállítás december 22-ig látogatható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés