bezár
 

art&design

2011. 11. 23.
Művészet mobilra Tracey Emintől és Damien Hirsttől
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Korlátozott példányszámban, nyomott áron hoznak forgalomba mobiltelefonokra tervezett alkotásokat befutott kortárs művészek, köztük Tracey Emin és Damien Hirst.

prae.hu

A hiteles eredeti alkotásokat online lehet megvásárolni, és mobilon, táblagépen, számítógépen, illetve tévén lehet megtekinteni - értesült a BBC online hírszolgálata.

A művekből kétezer-tízezer példány kapható, és árszabásuk öt fonttól ötszáz fontig (1760-176000 forint) terjed.

"Tetszik az ötlet, hogy az eredeti művészeti alkotások olcsón jussanak el közvetlenül a közönséghez. Amikor az ember művészként elér egy bizonyos szintet, az egyúttal azt is jelenti, hogy sokakat kizár a piacáról, ez a megoldás pedig hozzáférhetővé teszi a valódi művészetet" - fejtette ki Emin.

A napokban indított s(edition) elnevezésű honlapon megvásárolható alkotások közül a legdrágább tétel, Hirst Az isten szerelmére című munkája iránt máris nagy a kereslet. Az ötszáz fontért letölthető munka egy HD videó, amely a művész híres, gyémántokkal díszített koponyáját ábrázolja.

A bbc.co.uk cikke szerint a vásárlóknak a későbbiekben esetleg arra is módjuk lesz, hogy a honlap belső piacán cserélgethessék gyűjteményüket.

Az említett művészeken kívül Michael Craig-Martin, Wim Wenders és az amerikai elnök, Obama Hope-poszterét alkotó Shepard Fairey munkái is szerepelnek a virtuális gyűjteményben.

A honlap társalapítója, Robert Norton úgy vélte: az új médium révén a kortárs művészet darabjai új gyűjtők számára válhatnak elérhetővé olyan áron, amit a legtöbb ember képes megfizetni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés