bezár
 

zene

2011. 11. 22.
Szlovákiai magyar népzenei vetélkedőt tartanak a hétvégén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szlovákia magyarlakta vidékeiről népdalénekesek, népdalkörök, népi hangszerszólisták és népi hangszeres együttesek lépnek fel szombaton és vasárnap Dunaszerdahelyen, a nyolcadik szlovákiai magyar népzenei vetélkedőn.

prae.hu

A Bíborpiros szép rózsa című minősítő versenyen összesen 63 produkció látható. A 32 népdalkörön kívül 8 citerazenekar és 2 parasztzenekar lép fel a szólisták mellett - mondta el az MTI-nek Huszár László, a szlovákiai magyar kulturális szövetség, a Csemadok Művelődési Intézetének igazgatója, hozzátéve, hogy a fellépők közül 8 produkció jövőre részt vesz Budapesten a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében.

A vetélkedősorozat célja országos fórumot biztosítani a népdalénekesek és népdalkörök, valamint a népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére.

Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz - olvasható a szervezők versenyfelhívásában.

Az áprilistól júliusig kilenc járási válogató fesztiválon továbbjutottakat az októberi három országos elődöntőben válogatták tovább.

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya főszervezőként és a Csemadok Művelődési Intézete szakmai rendezőként jegyzi a rangos népzenei versenyt és seregszemlét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés