bezár
 

színház

2011. 11. 22.
Venczel Vera Pozsonyban szerepel az Astorka Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Venczel Vera Jászai Mari-díjas színésznő, a Vígszínház tagja A vörös oroszlán című monodrámával szerepel szerdán a pozsonyi Astorka Fesztiválon, amelyet november 21. és 25. között tartanak.

Szkéné színház

A Szepes Mária regénye alapján készült színdarab bemutatója az első alkalom, hogy az Astorka Fesztivál monodrámát tűzött műsorra.

A Divadlo Astorka Korzo 90, Pozsony legnagyobb múltú művészszínháza minden év őszén nemzetközi színházi fesztivált rendez. A rangos művészeti szemlére a tavalyi sikeres bemutatkozás után az idén újra meghívást kapott a Vígszínház. A társulat tavaly Bartis Attila Romlás című darabjával vendégszerepelt a szlovák fővárosban - mondta el az MTI-nek Czobor Margit, a Vígszínház titkára.

Az idei pozsonyi színházi seregszemlén cseh, szlovák, magyar és grúz társulatok szerepelnek.

Szepes Mária író (1908-2007) A vörös oroszlán című, 1946-ban megjelent regénye néhány hónap után zúzdába került, mint veszedelmes, felforgató irodalom. A kimentett néhány példány azután kézről kézre járt évtizedeken át; tiltott gyümölcsként élvezték, akik hozzájuthattak, de a mű így is kultuszregénnyé vált.

A könyv alaptémája egy elixír, maga a Prima Materia, amely halhatatlanná tesz. A történet 1535-ben indul és háromszáz évvel később ér véget. Újabb és újabb életeken és halálokon át követhetjük végig egy nyughatatlan lélek reinkarnációs fejlődéstörténetét.

Venczel Vera számára a vígszínházi színpadi változatot a rendező, Bodor Böbe és a drámaíró-dramaturg, Lőrinczy Attila készítette el.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés