bezár
 

film

2011. 11. 22.
Kezdődik az 5. FFeST Diákfilmfesztivál Kolozsváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bollók Csaba Balázs Béla-díjas filmrendező a Kolozsváron csütörtökön kezdődő és vasárnapig zajló ötödik FFeST Diákfilmfesztivál legnevesebb meghívottja - írta keddi számában a Krónika.

prae.hu

A csütörtöki megnyitót követően a magyarországi rendező Észak, Észak című filmjét vetítik le, Bollók Csaba pénteken 10 órától angol nyelven tart mesterkurzust a Sapientia EMTE Déva utcai stúdiótermében – jelentette be Tóth Orsolya, a Sapientia gyártásvezetője a diákfilmfesztivál sajtótájékoztatóján.

A kolozsvári közönségnek a miskolci és a marosvásárhelyi nemzetközi rövidfilmfesztivált is bemutatják, összesen mintegy negyven külföldi film szerepel a fesztivál kínálatában.

A csütörtöki hivatalos megnyitóig két műhelymunkán és egy mesterkurzuson vesznek részt a versenybe benevezett diákok. Doru Pop, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Színház- és Televízió-tudományi Karának oktatója elmondta: az idei filmfelhozatal sokkal színvonalasabb, mint a korábbiak, ami annak köszönhető, hogy egyre több diák fér hozzá a korszerű technológiához.

Az oktató megjegyezte: hiába próbálták meggyőzni a kolozsvári mozikat, hogy adjanak otthont a diákfilmfesztiválnak, vagy szóba se álltak velük vagy elképesztően magas terembérleti díjat kértek.

A diákok összesen öt kategóriában (animációs, fikciós, dokumentum-, kísérleti filmek és nagyon rövid filmek) mérik össze kreativitásukat, valamennyi kategóriában díjazzák a legjobbakat, és kiosztanak egy fődíjat is, amelynek értéke háromezer euró körül lesz.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés