bezár
 

art&design

2011. 11. 19.
Divatvideók kelnek versenyre egymással a fővárosi Design Terminálban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A divatvideók versenye mellett ruhainstalláció- és divatfotó-kiállítás, kerekasztal-beszélgetések és magyar művészfilmek várják november 21. és 26. között a Fashion Video Fesztivál látogatóit a fővárosi Design Terminál épületében.

prae.hu

Az idén második születésnapját ünneplő fesztivál hagyományteremtő jellegű divatfotó-kiállítással várja az érdeklődőket. A Power Power Power tárlat a magyar divatfotográfia legjobbjainak munkáit vonultatja fel és a fesztivál mottójához igazodva azt a kérdést járja körül, hogy korunk divatfotósai miként értelmezik az erő fogalmát a divatban - olvasható a rendezvény MTI-hez eljuttatott programismertetőjében. A kiállítás egy generációs párbeszéd is egyben, hiszen több korosztály és nézőpont is megjelenik.

A ruhainstalláció-kiállításon "hazánk legavantgárdabb és legizgalmasabb" fiatal magyar tervezőinek ruhakölteményei kapnak helyet, egy-egy olyan szlogen kíséretében, amely a leginkább jellemzi a tervezők munkásságát és a fesztivál mottójához igazítatott installációikat. A kiállítók között lesz Abodi Dora, aki Baksa Zsófia mellett a fesztivál egyik alapítója, Benus Dániel, a Mrs. Herskin, Mojzes Dóra és Szegedi Kata.

A november 21-ei zártkörű megnyitót követően, kedd délután 17 órakor nyílnak meg a Design Terminál kapui a nagyközönség előtt: nemzetközi divatfilmvetítés és "inspiráló" magyar művészfilmek várják a látogatókat. A szerdai vetítések között helyet kap egy fehérnemű- és fürdőruhadivat-filmblokk, csütörtökön pedig japán divatfilmek, a szigetország divatfelfogásáról folytatott kerekasztal-beszélgetés, ételkóstolás és a japán smink elsajátításának lehetősége várja az érdeklődőket.

A pénteki napon modellgenerációk képviselői, köztük Pataky Ági, Görög Zita és Varga Ágota, tartanak kerekasztal beszélgetést, valamint művészettörténészek, divatkritikusok, illetve tervezők előadásai teremtik meg az igazi divatkonferencia hangulatát. A fesztivál utolsó napján, november 26-án a döntőbe jutott versenyvideók levetítését követően, este 9 órakor kerül sor a díjátadó gálára.

A divatvideó mint műfaj az elmúlt pár évben vált az egyik legnépszerűbb divatreprezentációs médiummá. Látványossága, költséghatékonysága és széles körű elérhetősége miatt a tervezők lépést tarthatnak az online média és közösségek által motivált változásokkal, munkáikat a zártkörű divatbemutatók közönségén túl a legszélesebb rétegek számára juttathatják el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés