bezár
 

irodalom

2011. 11. 18.
Átadták az idei Székelyföld-díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennegyedik alkalommal osztotta ki a Székelyföld-díjakat és további elismeréseket a Székelyföld című kulturális folyóirat szerkesztősége Csíkszeredában. Olyan alkotók munkásságát ismerték el, akik az elmúlt évben a legjobb írásokat tették közzé a folyóiratban.

prae.hu

Próza kategóriában elismerésben részesítették Bodor Ádám Kossuth-díjas írót, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagját a Verhovina madarai című regényének a Székelyföldben publikált részleteiért.

A történettudományok területen végzett kutatásaiért, valamint a folyóiratban megjelent, a Székely Hadosztályról írt tanulmányáért Nagy Szabolcs, a Veszprém Megyei Levéltár kutatója részesült díjban.

Szintén Székelyföld-díjjal tüntették ki híd- és kapcsolatépítő munkájáért Füzi László irodalomkritikust, a kecskeméti Forrás című folyóirat főszerkesztőjét - írja a csütörtöki díjátadóról a Krónika című romániai napilap pénteki számában.

A hét éve alapított Székely Bicskarend elismeréssel illették Füzi László, a Forrás című folyóirat irodalomkritikusi munkásságát.

A szerkesztőség és a homoródalmási polgármesteri hivatal által közösen létrehozott Szabó Gyula-díjat másodszor adták át. Az elismerést a Székelyföldön élő és alkotó Hertza Mikola kapta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés