bezár
 

art&design

2011. 11. 18.
Városi kezelésbe vennék a Hatvany Lajos Múzeumot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Városi fenntartásba venné a Heves Megyei Önkormányzat által fenntartott Hatvany Lajos Múzeumot a hatvani önkormányzat - tájékoztatta pénteken az MTI-t a mintegy 25 ezer lakosú város polgármestere.

prae.hu

A képviselőtestület azt követően határozott erről, miután döntés született arról, hogy az állam átveszi a megyei önkormányzatok vagyonát - közölte Szabó Zsolt (Fidesz).

A megyegyűlés várhatóan november végi ülésén dönt arról, hogy a jövő év elejétől Hatvan működtetheti-e az intézményt. A polgármester elmondta: a múzeum jelentős, Hatvany Lajos mecénás gyűjteményéből származó képzőművészeti kollekcióval rendelkezik.

A többi között galériájában található Hatvany Ferenc műveinek egyik legjelentősebb összeállítása, valamint Csók István-alkotásokkal is rendelkeznek. Emellett, nemzetközi hírű grafikai anyagot is őriz a múzeum. Ugyancsak fontos a kiállított régészeti és történeti anyag - sorolta a polgármester.

Számításuk szerint az 1967 óta működő múzeum megfelelő működtetéséhez évente mintegy 15 millió forint szükséges. Ugyanakkor jelentős összefogás bontakozott ki a városban a kiállítás fenntartása mellett. A többi között a Múzeum Baráti Köre elnevezésű helyi civil szervezet felajánlotta, hogy tagjai ellátják a teremőri szolgálatot, természetesen térítésmentesen - jegyezte meg Szabó Zsolt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés