bezár
 

zene

2008. 08. 01.
Dzsesszmély - dzsessznapok tizenharmadszor Neszmélyen
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hazai dzsesszvilág kiemelkedő képviselői koncerteznek a hétvégén a Komárom-Esztergom megyei Neszmélyen, ahol a Duna-parti szabadtéri színpadon tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Dzsesszmély fesztivált.

prae.hu

Pénteken az első fellépő Oláh Tzumo Árpád lesz, aki tizenévesként nyert ösztöndíjat a Berklee College of Music mesterkurzusára. Triójával részt vett a Brüsszeli Jazz Hoeilaart versenyen, ahonnan elhozták az összes fődíjat. A fesztivál nyitónapján Fekete István trombitás játékát is élvezhetik a Dzsesszmély vendégei.

Szombaton Sárik Péter triója a zenekar hamarosan megjelenő lemezének anyagát mutatja be, majd együttesével Balázs Elemér dobos lép színpadra, akiről a világhírű gitáros, Pat Metheny azt mondta; "… ma az egyik legjobb dobos a világon, ... minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból". A formáció előadásában az etno alapú autentikus népdalok együtt hallhatók a saját kompozíciókkal.

A fesztivál utolsó estéjén a Fusio Group kezd, amelyben "nagy öregek" és fiatal tehetségek muzsikálnak, utánuk Lakatos Tóni lép fel.   

A Dzsesszmélyen minden esztendőben rendeznek egy kiállítást a Baráti Kör teleházában. Idén a 70 éves Szentessy László grafikusművész tárlatát láthatják a Neszmélyre látogatók.

nyomtat

További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés