bezár
 

art&design

2011. 11. 17.
A tízezredik látogató a Rippl-Rónai-tárlaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tízezredik látogatót köszöntötték csütörtökön Kaposváron, a Rippl-Rónai József kaposvári festőművész születésének 150. évfordulójáról megemlékező kiállításon.

prae.hu

A kaposvári kiállítóhelyek történetében időszaki kiállításnak még nem volt ennyi látogatója - mondta Szita Károly, a somogyi megyeszékhely fideszes polgármestere, aki egy Rippl-Rónai életét, valamint egy Kaposvár múltját és jelenét bemutató könyvet adott át az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola diákjának, Szűcs Kristófnak, aki osztálytársaival együtt érkezett a kiállításra.

"A kiállításnak köszönhetően valóra vált az elképzelésünk, hogy a festőóriás munkássága és a somogyi megyeszékhely neve elválaszthatatlan egységként kapcsolódjon össze a köztudatban" - hangoztatta a polgármester. Hozzátette: ez a cél vezette az önkormányzatot akkor is, amikor a 2011-es évet az Európában is számon tartott művész tiszteletére Rippl-Rónai emlékévvé nyilvánították.

Szita Károly kitért arra, hogy a kaposváriakon és a somogyiakon kívül sokan érkeznek Budapestről és az ország minden részéről a művész teljes életművének keresztmetszetét reprezentáló páratlan tárlat megtekintésére.

Az emlékkiállításon 137 - összességében 4,5 milliárd forint értékű - alkotás látható, köztük több olyan, amely eddig nyilvános bemutatón még nem szerepelt. A kiállítás anyaga részben köz-, részben magángyűjteményekből származik.

A Kaposvár megújult kulturális központjában, az Agorában augusztus közepén megnyílt kiállításra december végéig várják az látogatókat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés