bezár
 

irodalom

2011. 11. 16.
A Rotary Irodalmi Díj jelöltjei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt regény, egy verseskötet, egy esszékötet és egy novelláskötet versenyez idén a hárommillió forinttal járó Rotary Irodalmi Díjért, amelyet november 23-án adnak át a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

prae.hu

A Rotary Magyarország szerdai tájékoztatása szerint Böndör Pál A holdfény árnyékában (Nyitott Könyvműhely), Lovas Ildikó A kis kavics (Kalligram), Horváth Péter Bogárvérrel (Noran Libro), Nádas Péter Fantasztikus utazásom (Jelenkor), Varga Mátyás Parsifal, parsifal (Magvető), Tóth Krisztina Pixel (Magvető), Buda Ferenc Világom, világom (Holnap) és Rakovszky Zsuzsa VS című műve került be a legjobbak közé a Rotary Irodalmi Díjért folyó versenybe.

A negyedik alkalommal kiosztandó elismerést az előző év kimagasló magyar irodalmi műve érdemelheti ki, az, amelyik "leginkább kifejezi a Rotary szellemiségét".

A nyertes egy emlékplakettet és hárommillió forintot kap.

A díjazott személyére egy titkos összetételű zsűri tesz javaslatot, a végső döntést a háromtagú kuratórium hozza meg. Ennek tagja Sumonyi Zoltán költő, író, a Magyar PEN Klub elnöke, Gömöri György költő és Ilia Mihály irodalomtörténész.

A díjat 2008-ban Lator László költő, irodalomtörténész, 2009-ben Darvasi László író, 2010-ben Szilasi László író, irodalmár vehette át.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés