bezár
 

film

2011. 11. 16.
Vizsgálat a televíziós szavazások jogszerűségéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem állapított meg beavatkozást az országos kereskedelmi televíziók telefonos szavazásaival összefüggésben a média- és hírközlési biztos hivatala.

prae.hu

Bodonovich Jenő biztos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hivatala áprilisban indított vizsgálatot a tv2 Megasztár, valamint az RTL Klub X-Faktor és Való Világ című műsorainak emelt díjas, telefonos szavazásai kapcsán, miután sok bejelentést kaptak.

A panaszosok a szavazások lebonyolításának rendjét, irányítottságát, ellenőrizhetetlenségét kifogásolták, és megkérdőjelezték az eredmények valóságtartalmát.

A médiabiztos vizsgálata megállapította, hogy a szavazások lebonyolítását közjegyző ellenőrzi. A közjegyző dönt arról is, hogy a szavazás lezárása után meddig fogadják be a még időben elküldött szavazatokat.

A médiabiztos ajánlásokat is megfogalmazott a televíziók számára. Ezekben egyebek mellett azt kezdeményezi, hogy a televíziók közérthetően és egyértelműen fogalmazzák meg, mi számít érvényes szavazatnak.

A részletesen kidolgozott szavazási szabályzatot tegyék elérhetővé honlapjukon – tette hozzá Bodonovich Jenő.

A biztos ajánlásai szerint szükség van egy folyamatosan elérhető telefonos ügyfélszolgálatra, valamint arra is, hogy a telefonos szolgáltatók blokkolják az időn túl érkező, így érvénytelen emelt díjas SMS-ek továbbítását.

Bodonovich Jenő kérdésre válaszolva elmondta, hogy a biztosi vizsgálat nem hatósági eljárás, ezért csak ajánlásokat fogalmaz meg. Közölte: a hivatal nem vizsgálta az internetes, nem pénzdíjas szavazásokat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés