bezár
 

zene

2011. 11. 15.
Steve Lukather a Barba Negrában
2011. november 24. Barba Negra Music Club
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Steve Lukathert senkinek nem kell bemutatni, hiszen a Toto együttes gitárosaként mindenki „zenészistenként” tiszteli, és hazánkban is többször járt már, nemcsak a Toto-val, hanem számos más produkcióval. Mindazok kedvéért pedig, akik jelen voltak márciusi koncertjén az A38 Hajón, és azokéért is, akik lemaradtak róla, Steve Lukather ismét Budapesten lép fel, ezúttal a Barba Negra Music Clubban.

prae.hu

Luke szerint eddigi "legjobb munkája", az agyafúrt, tréfás és olykor szívszaggató All’s Well That Ends Well. Legutóbbi albumával arra törekedett, hogy egyfajta egyensúlyt teremtsen önmaga és mások számára.

Nem azért írok dalokat – mondja -, hogy a szólókkal elkápráztassam vájtfülű barátaimat. Úgy gondolom, hogy ha az emberek kötődni tudnak egy dalszöveghez, egy hanghoz vagy egy dallamhoz, és ettől három-négy percen át boldogabbnak érzik magukat, akkor jól végeztem a dolgomat – és ezt szeretném tenni hátralévő életemben.

Steve Lukather

Az All’s Well That Ends Well a legszebb és legerősebb zenét tartalmazza, amivel Luke fényes pályafutása során büszkélkedhet, mely akkor kezdődött, amikor 17 éves korában nekiállt lemezeket készíteni Los Angelesben, majd társ-alapítója lett a Toto-nak, és ezzel belépett az elsőosztályú Los Angeles-i zenészek exkluzív körébe.

Azóta is folyamatosan szerepel a világ legjobb gitárosainak dicsőségtábláján, olyan cimborák társaságában, mint Jeff Beck, Eddie Van Halen, Jimmy Page, Larry Carlton és más legendás muzsikusok.

A másik alapító tag, David Paich mellett ő vezette át a Toto-t a banda platinalemezekkel szegélyezett kanyargós útjain, s eközben Michael Jackson, Aretha Fanklin, Stevie Nicks, Miles Davis, Roger Waters, s még egy sereg rock és pop király albumain is játszott, slágereket írt a Tubes-nek és George Bensonnak, valamint felépítette szólókarrierjét, ami 1988-ban indult, a Lukather című koronggal.

Tudom, hogy rendkívül változatos életet éltem és fantasztikus karriert futottam be – folytatta -, de nem ülök a babérjaimon. Állandóan arra törekszem, hogy egyre jobb dalokat írjak és igyekszem egyre rafináltabban variálni az akkordokat.

Minden nap dolgozom. Néha viccesen azt mondom, az „elveszett” hangokat keresem, és bizonyos értelemben ez így is van. Szeretnék rábukkanni valami nagyszerű dologra, ami mindenkit megérint.


Steve Lukather

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés