bezár
 

zene

2011. 11. 15.
Világzenei fesztivál kilencedszer Vágsellyén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét megrendezik a Colourfest etno- és világzenei fesztivált a dél-szlovákiai Vágsellyén (Sal'a), a koncerteket, valamint a kísérőprogramokat pénteken és szombaton tartják.

prae.hu

Az első napon három vágsellyei együttes lép fel: a Jazzperado, a Capre zo Saly és a CaProjekt. Azok, akik dobot hoznak magukkal, "örömdobolásban" vehetnek részt Lukás Perny és a TrajaTribe csapat vezetésével - írja a Bumm.sk révkomáromi hírportál a zenei fesztiválról.

A második nap a nagyszínpadon a Hvarna nevű orosz formáció fellépésével kezdődik. A Szentpétervárról érkező együttes számos színházi elemmel fűszerezi koncertjét. Utánuk a szlovák népzenére épülő, modern világzenét játszó Hrdza lép színpadra.

Őket követi a prágai Trombeník nevű klezmer csapat pergő ritmusú zenéjével. A nagyszínpad szombati záró koncertjét a latin, afro-latin zenét játszó Mango Molas szolgáltatja.

A fesztivál mindkét napján a zene mellett a film is szerepet kap, mégpedig két alkotással. Az egyik a cseh-szlovák koprodukcióban készült Cigány című film, a másik pedig a Sivatag virága című életrajzi ihletésű alkotás.

A kétnapos rendezvény részét képezi a fesztiválteázó, ahol teakülönlegességeket kóstolhatnak meg az érdeklődők - természetesen világzene kíséretében.

Az eddigi nyolc Colourfesten a közönség láthatott 66 együttest, illetve produkciót, 28 nagyjátékfilmet, 22 dokumentumfilmet, 9 táncegyüttest, valamint 9 fotókiállítást.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés