bezár
 

zene

2011. 11. 12.
Másképp - Megjelent Miklósa Erika új lemeze
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Latinos és dzsesszes dallamok is hallhatók Miklósa Erika operaénekes Másképp címmel megjelent új lemezén.

prae.hu

A művész immár hatodik stúdióalbuma "szokatlan hangvételű színes kavalkád, kalandozás a latinos dallamok és a dzsessz világában" - fogalmazott az MTI-nek Miklósa Erika. Mint, mondta, a lemezen latinos, dzsesszes dalok mellett hallhatók opera- és operettrészletek, portugál fado és argentin tangó is.

A tizenhárom dal között megtalálható például Piazzolla, Gershwin, Bernstein, Händel, Verdi, Strauss, Kálmán Imre és Bizet műveinek egy- egy részlete, a Lakmé Csengettyűáriája vagy a Traviata nagyáriája is.

Miklósa Erikát a Modern Art Orchestra, a Quartett Escualo, valamint több vendégművész - Fekete-Kovács Kornél dzsessz big bandje, Dolhai Attila, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert - kísérte az izgalmas produkcióban.

Miklósa Erika 1991-ben debütált Mozart Varázsfuvolájában, Papagena szerepében a Magyar Állami Operaházban a dalszínház akkor legfiatalabb magánénekeseként. Művészi karrierje gyorsan ívelt felfelé, a szoprán szerepek sorát énekelte el. Az operaháznak 1999-ig volt a tagja.

Mozart Varázsfuvolájának köszönhetően világhírnévre tett szert, nemzetközi meghívások, külföldi fellépések sokasága van mögötte. Munkásságát több díjjal ismerték el, 2006-ban megkapta a Liszt Ferenc-díjat. Budapest és szülővárosa, Kiskunhalas díszpolgára. Férjével egy Fejér megyei kisközségben, Bakonykútiban él, ahol aktív részese a valamivel több mint száz lakosú zsákfalu életének.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés