bezár
 

film

2011. 11. 11.
Elindult a kodály method
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kodály method egy audiovizuális projekt, amelyet Szimler Bálint rendező, Rév Marcell operatőr és Muhi András Pires producer (a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói) Alföldi Nóra gyártásvezetővel és Lukács Péter Benjámin hangmérnökkel kiegészülve, önerőből hívtak életre.
A projekt törzsét olyan kisfilmek és videoklipek alkotják, amelyekben magyar és nemzetközi előadók, zenekarok élő produkciói kerülnek feldolgozásra egy-egy markáns vizuális ötlet mentén. Nem klasszikus értelemben vett klipekről van szó, inkább egy erős esztétikai koncepció szerint kimunkált, sajátos forma- és ízlésvilágú dokumentum anyagnak teret adó interaktív felületről. A kodály method célja, hogy a felvételek mind zeneileg, mind képileg exkluzívak, egyszerűek, és egyszeriek legyenek, az interpretáció különlegességére helyezve a hangsúlyt. Az alapító-alkotók zenei élményeket támogatnak meg adekvát vizuális ötletekkel, egyúttal igyekeznek minden előadónak/zenekarnak a személyes oldalára fókuszálni.

Turbó zenekar


www.kodaly-method.com weboldal a projekt-indító videókat követően havonta, 2012-ben pedig már kéthetente fog új filmekkel frissülni. Ez az audiovizuális tabló egy szemünk láttára kialakuló lenyomat, amely utat kíván törni a zenés klipeket sugárzó csatornák és a hagyományos videómegosztók között. A kodály method stábja a filmfelvételeket speciális hangulatú helyszíneken készítik, többek közt olyan zenei (egyúttal vizuális) kollaborációk életre hívásával, mint a Žagar együttes és a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, vagy a Turbo zenekar és a Waldorf kórus közös produkciója.

Žagar


A kodály method stábja missziónak tekinti, hogy olyan előadókkal dolgozzanak, akik magas minőséget képviselnek a hazai zenei életben, ugyanakkor populárisan is értelmezhetőek, és hitelesen reprezentálják az underground kultúra széles akusztikai profilját.

A Kodaly-Method-projektben eddig elkészült videók: Volkova Sisters, Akkezdet Phiai, Žagar, Turbo.

www.kodaly-method.com

Akkezdet Phiai

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés