bezár
 

zene

2011. 11. 10.
Stefan Englert a Budapesti Fesztiválzenekar új ügyvezető igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Stefan Englert lesz a nyugalomba vonuló Körner Tamás utódja 2012. január elsejétől a Budapesti Fesztiválzenekar ügyvezető igazgatói posztján. Az ügyvezető helyettesévé Erdődy Orsolyát nevezték ki.

prae.hu

Stefan Englert a zenekar vezetését Körner Tamástól veszi át, aki 2011. december 31-én nyugdíjba vonul.

A BFZ Kuratóriuma, Marschall Miklós elnök, Fischer Iván zeneigazgató és a zenekar valamennyi művésze és munkatársa köszöni Körner Tamásnak 20 éves odaadó munkáját - áll a zeneigazgató MTI-hez eljuttatott közleményében. Körner Tamás a jövőben tanácsadóként vesz részt a Budapesti Fesztiválzenekar munkájában.

"Büszke vagyok, hogy két évtizeden keresztül részese lehettem a BFZ egyedülálló sikertörténetének, ahogy ez az új együttes a világ egyik legjobb zenekarává fejlődött. Meggyőződésem, hogy Stefan Englert és Erdődy Orsolya megbízása kiváló döntés, a BFZ újabb sikeres korszak előtt áll" - idézi a közlemény Körner Tamást.

A kuratórium elnöksége egy évet szentelt annak, hogy megtalálja Körner Tamás utódját, és a folyamat végén úgy döntött, hogy Stefan Englertet nevezi ki ügyvezető igazgatónak. A testület úgy érzi, hogy sikerült olyan nagyra becsült zenekarvezető szakembert találnia, akire "boldogan" rábízhatja a Budapesti Fesztiválzenekar vezetését és rendkívül jelentős nemzetközi tevékenységének irányítását.

Englert munkáját igazgatóhelyettesként Erdődy Orsolya segíti majd, aki ezentúl a Budapesti Fesztiválzenekarnál kamatoztatja a magyar kulturális életben szerzett széleskörű tapasztalatait.

"A művészi munkához első rangú menedzselés is hozzátartozik. Meg vagyok győződve arról, hogy a jövőben is jó kezekben lesz a kiváló zenekar rendkívül sikeres tevékenysége" - idézte a közlemény Marschall Miklóst, a BFZ kuratóriumának elnökét.

Englert elsősorban a zenekar stratégiai tervének megvalósításáért és az egész szervezet működtetéséért lesz felelős. Igazgatóhelyettesként Erdődy Orsolya elsősorban a zenekar hazai tevékenységét és kapcsolatait ápolja.

Stefan Englert Németországban született, tanulmányait a Hamburgi Egyetem filozófiai karán végezte. 1999-től a Schleswig-Holstein-i Zenei Fesztiválnál dolgozott. Három évvel később kinevezték az ott működő tekintélyes Zenekari Akadémia és ifjúsági zenekar élére. Ebben az időszakban jelentős tapasztalatokat szerzett zenekarvezetés terén, a fesztivál zenekarát számos nemzetközi turnéra vitte. 2009-ben kinevezték a kiemelkedő német zenekar, a Bambergi Szimfonikusok menedzserének.

Erdődy Orsolya német irodalom, politológia és kulturális menedzsment tanulmányokat folytatott Budapesten, Saarbrückenben és Rómában. A Németországban rendezett magyar kulturális évad irányítása után 2008-ban kinevezték a KLASSZ Zenei Iroda élére. Nevéhez fűződik a Haydn Bicentenárium, az Erkel-, Mahler- és Liszt-jubileumok megrendezése. Emellett a Danubia Ifjúsági Zenekarnál dolgozott és az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar elnöke volt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés