bezár
 

színház

2011. 11. 09.
Olasz nyelvű operaelőadás a gödöllői kastélyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olasz nyelven, korhű hangszerekkel mutatják be a gödöllői kastélyban Haydn Holdbéli világ című operáját szombaton és vasárnap.

Szkéné színház

Mint azt Péterfi Csaba, a gödöllői polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a bemutató a Budapest közeli kisvárosban nagy sikerrel zajló barokk év programsorába illeszkedik.

Joseph Haydn Eszterházy Miklós megrendelésére írta az operát, amelynek librettója az ismert barokk szerző, Carlo Goldoni színdarabjából készült annak cselekményét pontosan követve. A bemutatót 1777. augusztus 3-án tartották Eszterházán, majd a mű feledésbe merült. Az utóbbi évtizedekben ismét több operaház és fesztivál tűzte műsorára a darabot és most Gödöllőn is megtekintheti a közönség az érzelmekkel és bonyodalmakkal teli vígoperát.

Péterfi Csaba hozzátette: a közelmúltban eredeti pompájában felújított barokk színházban látható vígoperát Kürthy András rendezte. a korhű hangszereken játszó Savaria Barokk Zenekart Németh Pál vezényli. A főbb szerepekben Nótás Györgyöt, Szerdahelyi Pált, Hercz Pétert, Ducza Nórát, Kertész Mónikát és Derecskei Zsoltot láthatja a közönség.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés