bezár
 

színház

2011. 11. 09.
A Hang-villa titka
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jeltolmáccsal játszanak gyerekdarabot a Centrál Színházban: vasárnap a 90 decibel projekt keretében tűzik műsorra a Hang-villa titka című produkciót.

Szkéné színház

Magyarországon még soha nem mutattak be gyerekdarabot jeltolmács közreműködésével siketnéma gyerekeknek.

Mint írják, Bödök Ilona és Nagy Adrienne jeltolmácsok nem csupán közvetítik a szöveget, hanem az előadás részeivé válva kiegészítik a színpadi játékot. "A jeltolmácsok kiváló színészi képességekkel rendelkeznek, így olyan, mintha egyfajta balett kísérné az egyes jeleneteket, ekképpen az előadást gazdagítja jelenlétük" - idézik a közleményben Simon Kornélt, a produkció rendezőjét.

A Centrál Színházban nem szokatlan ez a kísérlet, korábban sikerrel játszották jeltolmács közreműködésével A mi utcánk - Avenue Q, a Guppi és a Mégis, kinek az élete? című előadásokat is.

A 90 decibel projekttel - amely a siketek és súlyos nagyothallók számára igyekszik teljes értékű kulturális élményeket biztosítani - jó együttműködés alakult ki az elmúlt években - idézi a közlemény Puskás Tamást, a színház igazgatóját, aki hozzátette: terveik szerint a jövőben is rendszeresen sor kerül egy-egy előadás jelnyelvi közvetítésére.

A Centrál Színház elkötelezett az akadálymentesítés ügye mellett, a nagyszínpad mozgáskorlátozottak számára könnyen megközelíthető, a hallássérültek számára pedig az előadásokon úgynevezett nagyothalló hurkot biztosítanak - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés