bezár
 

film

2011. 11. 08.
Filmfesztivált rendeznek Lakiteleken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók Filmszemléjét a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a beérkezett 60 alkotásból az előzsűri által kiválasztott 23 versenyfilmet kedden és szerdán vetítik le.

prae.hu

Az idei filmszemlére csak a szervezők által meghatározott hungarikumok, nemzeti kincsek témakörével foglalkozó filmekkel lehetett nevezni - mondta Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendező, a zsűri elnöke kedden az MTI-nek.
A zsűri elnöke szerint az látszik a bemutatott filmeken, hogy a téma kijelölése beszűkítette a kínálatot.

Szendrő Péter, a Szent István Egyetem korábbi rektora, a filmszemle egyik kezdeményezője elmondta: a Szent István Egyetem és a Lakiteleki Népfőiskola több mint egy évtizeddel ezelőtt összefogott, hogy hagyományteremtő szándékkal elindítja a filmszemlét, segítséget nyújtva ezzel kisközösségeknek.

Szendrő Péter hangsúlyozta: korábban komoly segítséget jelentett a filmszemle a határon túli magyar alkotóknak, akik megmérethették magukat és alkotásaikat.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület által meghirdetett filmszemlét ebben az évben Lakatos Vince filmrendező emléke előtti tisztelgés jegyében hirdették meg.

A filmszemle felhívására hazai és határon túli alkotóműhelyekből, stúdiókból, egyénileg rendezőktől és szerkesztőktől, továbbá amatőr filmesektől 60 alkotás érkezett. Bíró Zoltán irodalomtörténész vezetésével előzsűri értékelte az alkotásokat és 23 filmet javasolt a filmszemle versenyprogramjába.

A fesztivál díjkiosztó ünnepsége csütörtökön lesz a Lakiteleki Népfőiskolán, majd november 19-én Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban díszbemutatón láthatják az érdeklődők a díjnyertes filmeket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés