bezár
 

art&design

2011. 11. 08.
Műgyűjtők éjszakája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy kortárs művészeti vernisszázst is megtekinthetnek az érdeklődők csütörtökön a Műgyűjtők éjszakáján Budapesten, a belvárosi galérianegyedben.

prae.hu

Major Kamill Franciaországban élő magyar származású képzőművész legújabb munkáival, a Palmyra-sorozattal ismerkedhetnek meg a látogatók a Kálmán Makláry Fine Arts galériában.

A tárlatot Hajdu István művészetkritikus nyitja meg, s a művész is Magyarországra utazik az alkalomra - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A fiatalon elhunyt Munkácsy-díjas alkotó, Gémes Péter életművéből válogatott tárlat nyílik a MissionArt Galériában. Gémes kikísérletezett egy különös megvilágítási technikát, amellyel a saját testéről és modellekről olykor negatív hatású, fekete-fehér fényképeket készített; a kiállításon számos darab látható a különleges képzőművészeti alkotások közül.

A MissionArt Galériába betérők tanúi lehetnek több új mű megszületésének is: Selmeczi Mátyás nemzetközi hírű árnyképkivágó a helyszínen is készít majd portrékat.

A Bardoni Intérieur Kadosa Kiss József festőművész Segítő kezek című kiállításával várja a közönséget, a tárlatot Pálinkás János nyitja meg.

A B55 Galéria csoportos kiállítást nyit Gátlások nélkül címmel: Bánki Ákos, Baráth Áron, Ernszt András, Klimó Károly, Kopasz Tamás, Nádler István, Romvári Márton és Somody Péter műveit láthatják az érdeklődők.
Réth Alfréd Franciaországban élt nemzetközi hírű festőművész alkotásaiból rendezett tárlattal készül a Montparnasse Galéria, a kiállításon főleg az 1950-es évek munkáival találkozhatnak a látogatók.

A Haas Galéria az úgynevezett KUT (Képzőművészek Új Társasága) Klub női tagjainak munkáit mutatja be a Feminális Kiállítás című tárlaton.

A válogatásban összesen 18 művész, többek között Anna Margit, Ferenczy Noémi és Szántó Piroska alkotásait tekintheti meg a közönség, 19 és 21 órakor vezetéssel.

A galéria ezen az estén rendezi az immár hagyományos KUT Klubot is Kopócsy Anna, Kürti Emese, Turai Hedvig, Kecskeméti Kálmán és Zsákovics Ferenc művészettörténészek részvételével. Ezen kívül a Haas Daléria revü-, kabaré- és filmzenékből összeállított műsorát élvezheti a közönség.

A Pintér Galéria és Aukciósház programjai között a szocreál remekeiből válogatott kiállítás és vásár, este 8 órától pedig a Grencsó és barátai dzsesszkoncertje szerepel.

A Kieselbach Galéria az Újrarendezve című kiállítással készül, hogy a cím mit takar, azt csak november 10-én tudhatják meg a látogatók. A Falk Miksa utca 24. szám alatt újonnan megnyílt Art 001 Galéria és kínálata - 20. és 21. századi festmények, porcelánok és ezüst tárgyak - is várja a látogatókat.

A Nemes Galériában minőségi 19.- 20. századi magyar festményekkel, grafikákkal, valamint régi külföldi mesterek alkotásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, az iparművészetet az Artcore Antik & Design képviseli a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző 20. századi bútorokkal.

A 20. Műgyűjtők éjszakájának összes programja ingyenes.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés