bezár
 

színház

2011. 11. 08.
Mérnök-színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szakmák Színháza sikere után hétfőn Szombathelyen megtartották a Mérnök Színház országos bemutatóját, a darabbal a Weöres Sándor színház a pályaválasztás előtt álló középiskolásokat kívánja a mérnöki pálya felé terelni - írta keddi számában a Vas Népe.

Szkéné színház

A Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség igazgatója, Magyar Dániel a nyáron vetette fel, hogy a Szakmák Színháza mintájára - amellyel az általános iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulói körében népszerűsítik a hiányszakmákat - a középiskolásoknak is kellene egy a műszaki pályákat a színház eszközeivel bemutató előadást létrehozni.

Az ötletet felkarolta Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója, és szeptember közepére a darab is megszületett.

A történet szerint a Szakmák Színházából már ismert, az új darabban immár mérnökhallgató Jancsi Merlin, a varázsló segítségével, például Erdei Zsolt és Lady Gaga megszólaltatásával, továbbá az Őriszentpéteren kifejlesztett Moveo robogó körüli innovációk bemutatásával veszi rá barátait, hogy a túltelített humán pályákat feledve a műszaki pályák felé vegyék az irányt.

A darabbal a szombathelyi Weöres Sándor Színház még az idén országos turnéra indul. A nagyvárosokban sok középiskoláshoz eljut majd az előadás, akik közül remélhetően nem kevesen lesznek, akik a mérnöki, műszaki pályák felé orientálódnak - írta a lap.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés