bezár
 

zene

2011. 11. 07.
Tom Jones 2 hét múlva Budapesten
2011. november 22. Papp László Budapest Sportaréna
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kevés olyan énekes van, akinek a nők és a férfiak is egyformán rajongói – ráadásul évtizedekig ki is tartanak kedvencük mellett. Tom Jones egyike ezen keveseknek.
Több mint negyven éve áll színpadon és előadásait a mai napig óriási ováció kíséri a világ minden pontján.

Erről a magyar rajongók is meggyőződhettek már, hiszen két teltházas, kirobbanó sikerű budapesti koncert után november 22-én harmadszorra érkezik hozzánk a Hang.

Mostani előadásán nem lesz előjátszó, így 8 óra magasságában maga Sir Tom Jones lép színpadra két órás programjával, 7 zenész és 2 vokalista kíséretében.

A legnagyobb slágerei, mint a Delilah, Green Green Grass Of Home, It’s Not Unusual, If I Only Knew valamint a Sexbomb mellett jó pár híres feldolgozást is állandóan repertoáron tart, mint a Kiss, I’ll Never Fall In Love, Mama Told Me Not To Come vagy a You Can Live Your Hat On. Emellett természetesen tavalyi albumáról is felcsendül majd néhány dal.

Tom Jones

Jelenlegi turnéján többnyire kisebb helyeken lép fel – az Arénában sem a teljes nagyteremre lett meghirdetve a koncert – így próbál egy fokkal intimebb hangulatot teremteni az előadáshoz. A mai napig minden helyszínen délután próbát tart, hogy biztos lehessen abban, az esti koncerten a közönségnek maximális élményben lesz része.

Tom Jones mellőzi a felhajtást, a turnéján menetrendszerinti repülővel közlekedik, a kisebb távokat pedig autóval teszi meg. Így érkezik majd Budapestre is, bár csupán a koncert napján és másnap reggel rögtön utazik is tovább – hiszen a magyar fellépés előtt és után is lesz előadása máshol.

Az öltözőbe csupán egy kanapét és tükröt kért, a kívánságlistán ezen kívül csak frissen facsart narancslé, tonhal, friss zöldségek, gyümölcs- és sajttál szerepel a szobahőmérsékletű ásványvíz mellett.
A színpadon is a zenén és az előadáson lesz a hangsúly, nem a látványvilágon; azonban ez nem jelenti azt, hogy bárkinek hiányérzete támad majd az este végére.

Kedvcsinálóként, hogyan lehet akár egy igazi klasszikusba 40 év után is új ízt csempészni: 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9wRNvn1Zedg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tom Jones a Delilah-ot énekli

 

A november 22-i, budapesti koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában. Az előadásra csak ülőjegyek vásárolhatók!

Tom Jones

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés