bezár
 

irodalom

2011. 11. 06.
Heinrich Kleistre emlékezik a Collegium Hungaricum Berlin
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Heinrich Kleist német író halálának 200. évfordulójára emlékezik a németországi emlékévhez kapcsolódóan a berlini magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin is (CHB).

prae.hu

A német Kleist-év keretében a Collegium Hungaricum szorosan együttműködik a németországi emlékév hivatalos szervezőivel, a Kleist Társasággal, az Odera menti Frankfurt Kleist Múzeumával, valamint a berlini Maxim Gorkij Színházzal – értesült az MTI.

A berlini magyar kulturális intézet közvetlen szomszédságában lévő Gorkij Színház az évforduló alkalmából Kleist összes színpadi művét bemutatja egy kéthetes intenzív előadássorozat keretében. A különleges Kleist-fesztivál 2011. november 21-én az író halálának évfordulóján zárul.

A CHB a hét végétől több szálon is csatlakozik a kezdeményezéshez, és a színház Kleist-fesztiváljához. Az intézet a CHB épületének teljes homlokzatát elfoglaló, az utcával, a várossal élő kapcsolatban álló mozgóképes, hangos vetítéssel hívja fel a figyelmet a szomszédos színházban, valamint az épületben zajló eseményekre.

A Kleist-év alkalmából az intézetben a többi között multimédiás kiállításra, irodalmi estre, filmvetítésre és konferenciára kerül sor. A magyar közreműködést a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatja.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés