bezár
 

építészet

2011. 11. 06.
A szekszárdi Agora-program 2012-ben fejeződhet be
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Legkorábban 2012 nyarán készülhet el két szekszárdi közművelődési intézmény nagyszabású, 2,2 milliárd forintos átalakítása, amelynek vállalkozói szerződését az átadási határidő előtt nem sokkal felbontotta a szekszárdi önkormányzat.

prae.hu

 A tolnai megyeszékhely közgyűlése október 27-én mondta fel a Hérosz Építőipari Zrt.-vel 2010. december 16-án aláírt szerződést arra hivatkozva, hogy az október 31-i határidő előtt az 1,7 milliárd forintos európai uniós támogatással zajló projekt húsz százaléka készült el.

Az állapotfelmérés jelenleg is zajlik, de annyi látható, hogy a Babits Mihály Művelődési Ház félkész állapotban van, bár a ráépített szint elkészült, több gépészeti berendezést is beépítettek, de például a pince szintjén hiányoznak az alapok - mondta Kerekes László, a projektet lebonyolító Szekszárdi Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

A beruházásra új közbeszerzési eljárást kell kiírni, ami több hónapot vesz igénybe; ha sikerül kivitelezőt találni, jövő év közepére befejeződhet a projekt - tette hozzá.

Mint mondta, augusztusban vált nyilvánvalóvá, hogy a kivitelező cég nem tudja finanszírozni megfelelő ütemben a projektet. Havonta 300-400 millió forintot kellett volna ráfordítani az épületekre, és egymilliárd forintra lett volna szükség a város eddigi legnagyobb beruházásához, amely leginkább az alvállalkozók pénzéből készült. Kerekes László megjegyezte, hogy a város szeretne az alvállalkozóknak is segíteni azzal, hogy a ki nem fizetett támogatási összegeket ők kapják meg.

A Hérosz Zrt.-nek, amely kivitelezője volt a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház októberben átadott betegellátó centrumának is, eredetileg június 30-ig kellett volna befejeznie a szekszárdi munkákat; később október 31-re módosították az átadási határidőt, a szerződés aláírásakor pedig a Művészetek Házára öt hónapos határidőt vállalt. Az október 21-én csődeljárás alá vont építőipari cég az MTI-nek nem kívánt nyilatkozni a szekszárdi projektről.

Az Agora-program keretében a Babits művelődési ház mintegy ezer négyzetméternyi aktív területtel bővülne, a házzal egybeépült mozit többfunkciós helyiséggé alakítják, amely 500 fős konferenciateremként is működhet. A tervek szerint az épület színháztermében korszerű színpadtechnikát, a Művészetek Házában új világítási és fűtésrendszert, hangterelő falakat építenek ki.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés