bezár
 

zene

2011. 11. 05.
Ladánybene 26: koncert eggyel a 27 előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszabású bulival ünnepli 26. születésnapját a jövőre magát utolérő Ladánybene 27: november 12-én a fővárosi A38 hajón a hazai reggae-színtér veteránjai mellett fellép Selecta Áfonya, a nigériai MC B.Best, Krecsmáry Zsolt és mások.

prae.hu

A koncertprogram elsősorban az LB27 elmúlt tíz évére koncentrál, az autentikus és modern roots reggae világára. Lesznek dalok a a Reggaekirakat, a Links to Babylon, a Babylon Cirkusz című lemezről, akárcsak a Judge Day és Judah című riddim albumokról - közölte Bodnár Tibor zenekarvezető az MTI-vel.

Az este folyamán azért az LB27 új dolgai is előkerülnek, például a tavasszal az MR2-Petőfi Rádió slágerlistáját hosszú ideig vezető Feel Di Roots című dal, de november 12-én több új szerzeménnyel is találkozhatnak a rajongók.

A csapat (Árokszállási RasTamás dobos, Bodnár Tibor gitáros, Bokó Zoltán billentyűs, Hertelendi "Rasta" István basszusgitáros, László M. Miksa énekes, Kálmán András billentyűs) erre az estére is kiegészül fúvósaival, Görögh Dániel trombitással, Pásztor Ákos szaxofonossal és Ladányi Ádám harsonással. A ritmusszekciót a Knotty Headz zenekar egykori dobos-énekese, Krecsmáry Zsolt erősíti, a vokált Mr.Roul NO, az Another Day és T-Rex Riders korábbi énekese színesíti.

A koncert 20 órakor kezdődik az egyik legfoglalkoztatottabb hazai reggae selecta, Áfonya legjobb zenéivel. Utána a Vibekillaz, az A38-on idén megrendezett Talentométer tehetségkutató második helyezettje melegíti be a közönséget, majd ismét sound system következik, Áfonya mellé két MC/énekes, Krecsmáry Zsolt és a Vibekillaz-ból ismert nigériai MC B.Best is beszáll. Ezt követően az LB27 NegusMagus riddimjére kiírt pályázat első három helyezettje, az Afrodzaqum, Uahdeez aka Tom420 és Bottah B mutatja be saját verzióját, végül a Ladánybene 27 lép színpadra.

A koncert után hajnalig tartó after party kezdődik

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés