bezár
 

zene

2011. 11. 05.
Világhíres operák - Új zenei könyvsorozat indult
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy sikerű, Világhíres zeneszerzők sorozata után újabb klasszikus zenei szériát indított Világhíres operák címmel a Kossuth Kiadó.

prae.hu

A CD-melléklettel ellátott 21 kötet közül Először a Bizet Carmenjéről szóló kiadvány látott napvilágot a héten, jövő szerdán pedig a Verdi Traviatájáról szóló munka kerül az újságárusokhoz.

A sorozatban Bizet és Verdi művei mellett Rossini, Mozart, Gounod, Donizetti, Bellini, Offenbach, Puccini, Leoncavallo operái szerepelnek, az utolsó kötet pedig a magyar kiadásban természetesen Erkel Bánk bánjának történetét dolgozza föl.

Világhíresek az előadók is, akiknek hangja a CD-mellékleteken megszólal, a sorozatot ugyanis például a milánói Scalában, a New York-i Metropolitanben vagy a Bécsi Állami Operaházban rögzített legendás felvételek "illusztrálják".

Az operarészleteket olyan énekesek előadásában hallhatja a közönség, mint Maria Callas, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti, Monserrat Caballé vagy Jelena Obrazcova, akik látványos díszletek nélkül is képesek kizárólag a hangjukkal, előadói stílusukkal megjeleníteni a szereplőket.

A sorozat köteteiből megtudható, hogy milyen történetekre épülnek fel a zenedrámák, rövid életrajz is található a szerzőkről, a CD-n szereplő felvételek keletkezéséről, az előadóművészekről, az opera tartalmáról és magyarországi vonatkozásairól. A leírásokat olyan illusztrációs anyaggal látták el, amelyek az első előadók alakját is felidézik.

A műfaj barátainak és az operával még csak barátkozó közönségnek egyaránt szóló sorozat a barcelonai Editorial Sol 90 kiadványán alapul.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés