bezár
 

film

2011. 11. 04.
Olasz filmfesztivál szombattól Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Claudio Cupellini Nyugalmas élet című filmjével veszi kezdetét szombat este a MittelCinemaFest 2011 - IX. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál, amely november 5. és 15. között tíz friss olasz nagyjátékfilmmel és tizenkét rövidfilmmel várja a közönséget a budapesti Puskin moziban.

prae.hu

A magyar főváros mellett Krakkóban és Pozsonyban megrendezett MittelCinemaFest az utóbbi esztendők során az egyik legfontosabb külföldi olasz filmes rendezvénnyé vált - mondta el a fesztivál pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a szervező Cinecittá Luce-Filmitalia munkatársa, Rossella Rinaldi.

Mint Giovanni Cataluccio, a MitelCinemaFest magyarországi koordinátora hozzátette, a magyar közönség ezúttal is a legfrissebb olasz filmtermésből láthat válogatást a Puskin mozi este 8 órakor kezdődő vetítésein, melyekre a filmek alkotói közül is többen eljönnek.

A szombat esti nyitófilm bemutatója előtt az Una vita tranquilla (Nyugalmas élet) stábjából Claudio Cupellini rendezővel és Pohárnok Gergely operatőrrel találkozhatnak a nézők. Mint Claudio Cupellini a sajtótájékoztatón felidézte, az egyik legjelentősebb olasz színházi és filmszínész, Toni Servillo főszereplésével forgatott filmjét egy éve mutatták be, és azóta számos díjat nyert nemzetközi fesztiválokon.

A történet szerint Rosario Russo békésen vezeti fogadóját egy németországi kisvárosban, míg fel nem tűnik tizenöt éve nem látott fia, aki időközben a campaniai bűnszövetkezet, a camorra egyik legrettegettebb klánjának tagja lett. Ettől kezdve Rosario nyugodt élete is egészen új irányt vesz.

Claudio Cupellini kiemelte, a film sajátos hangulatának megteremtésében "második szemeként" támaszkodott Pohárnok Gergelyre, akiben nagyszerű munkatársra lelt.

A MittelCinemaFest nézői még egy magyar művésszel találkozhatnak: Osvárt Andrea Pupi Avati Una sconfinata giovinezza (Örök fiatalság) című munkájának egyik főszerepét alakítja.

Claudio Cupellini munkája után a fesztivál programjában Massimiliano Bruno Nessuno mi puó giudicare (Senki sem ítélkezhet felettem), Gennaro Nunziante Che bella giornata (Micsoda szép nap), Giuseppe Gagliardi Tatanka, Pupi Avati Una sconfinata giovinezza (Örök fiatalság), Giorgia Cecere Il primo incarico (Az első tanítói állás), Paolo Genovese Immaturi (Éretlenek), John Turturro Passione (Szenvedély), Jo Baier La fine é il mio inizio (A vég nekem a kezdet) és Luca Lucini La donna della mia vita (Életem asszonya) című alkotásai szerepelnek.

November 9-én a Rome Independent Film Festival (RIFF) rövidfilmjeiből láthat tizenkettőt a budapesti közönség; Giovanni Cataluccio elmondása szerint a kisebb történeteket elmesélő, 10-18 perces munkák közül nem egyben neves színészek is feltűnnek.
A filmeket magyar szinkrontolmácsolással, a Passione esetében angol felirattal vetíti a Puskin mozi.

A MittelCinemaFest programfüzete a budapesti Olasz Kultúrintézet honlapjáról (http://www.iicbudapest.esteri.it) tölthető le digitális formában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés