bezár
 

zene

2011. 11. 04.
Orosz művész harmonika-mesterkurzusa Pakson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
áromnapos harmonika mesterkurzus kezdődött pénteken a paksi Pro Artis Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A kurzust vezető orosz művész, Alexander Poeluev pénteken este koncertet is ad a városban.

prae.hu

Mint azt Papp Olga, a Pro Artis tanára pénteken az MTI-nek elmondta, a harmonikatanároknak ma Magyarországon nincs lehetőségük továbbképzésen részt venni, mert egyszerűen nincs harmonika továbbképzés.

Ezt az űrt kívánja betölteni az intézmény által meghirdetett kurzus, amely a tervek szerint akkreditált képzés lesz a jövőben.

A mesterkurzusra képzett tanárok és tanulók egyaránt jelentkezhettek, de olyanok is vannak a hallgatók között, akik autodidakta módon sajátították el a hangszer használatát. Az első paksi mesterkurzusnak helyi, budapesti és szarvasi résztvevői vannak - tette hozzá Papp Olga, aki maga is harmonikatanár.

A kurzust vezető orosz művészről, Alexander Poeluevről elmondta, hogy fiatal kora ellenére nemzetközi téren elismert zenész. Moszkvában a Gnyeszin Akadémián tanult, több nemzetközi verseny állandó zsűritagja és szereplője.

2002-ben Koppenhágában két kategóriában is megnyerte a Coupe Mondiale-t, most októberben Sanghajban pedig ugyanezen, a Nemzetközi Harmonika Társaság által szervezett versenyen a zsűriben vett részt. Világszerte tart kurzusokat, és már több alkalommal fellépett a Paksi Harmonika Fesztiválon - idézte fel Papp Olga.

A vasárnap záruló mesterkurzus növendékeivel Alexander Poeluev közös koncertet is ad a paksi evangélikus templomban, az előzetesen meghirdetettel szemben nem szombaton, hanem pénteken 18 órakor.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés