bezár
 

irodalom

2011. 11. 03.
Győri Könyvszalon: negyven kiállító
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyven kiállítóval és nyolcvan ingyenes eseménnyel várja vendégeit jövő péntektől vasárnapig a tizenegyedik alkalommal megrendezett Győri Könyvszalon - hangzott el az esemény csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján.

prae.hu

Serfőzőné Tóth Andrea, az önkormányzat kulturális főosztályának vezetője elmondta: Varró Dániel költő, műfordító kapja az idei, XI. Győri Könyvszalon alkotói díját az esemény jövő pénteki megnyitóján. A szerző műveink feldolgozására gyermekrajz-pályázatot hirdettek, amelyre már száznál is több pályamű érkezett.

A korábban közzétett indoklás szerint az alkotó gyerekeknek szóló műveit keresik, kedvelik a legfiatalabb könyvrajongók. A díjazott szerzői esten mutatkozik be a közönségnek november 11-én a szalonnak helyet adó Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán.

A megnyitót egyébként Halász Judit Radnóti-írásokból összeállított műsora követi.

A könyves seregszemlén írókkal és költőkkel, előadóművészekkel és kiadókkal is találkozhatnak az érdeklődők. Lackfi János költő a kultúraközvetítés különféle formáiról tart előadást A szegényember winchestere - elektronikus üzenet és eleven szó címmel.

A rendezvénysorozaton gyermekműsorral lép fel a Sebő együttes. Ugyancsak óvodásokat és kisiskolásokat szólít meg Gryllus Vilmos Hova mész falevél? című műsorával.

Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter pedig filmforgatáson játszódó komédiával szórakoztatja a szalon felnőtt látogatóit. A Kabóca Bábszínház a Csipkerózsikát adja elő. A kicsiket reggel tíztől este hat óráig játszóház várja.

Péreli Zsuzsa textilművész is a rendezvény vendége lesz. A Városi Művészeti Múzeum kiállításán éppen abban az időszakban vonultatják fel az alkotó munkáit. A művész-közönség találkozó - amelyen közreműködik Tolcsvay László zeneszerző - bizonyára sokak figyelmét felkelti a tárlat iránt.

A pódiumszínpadon és a Kisfaludy Teremben három napon át szinte folyamatosan írók, költők mutatják be legújabb munkáikat. Kedvcsináló ismertetőt hallhatnak az érdeklődők egyebek között Orosz István A követ és a fáraó című könyvéről, Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című regényéről és Cseke J. Szabolcs Áldatlan aratás című verskötetéről.

Megismerkedhet a közönség a Kisalföld verses hangoskönyvével is, amelyen nem hivatásos előadóművészek, hanem olyan ismert személyiségek olvassák fel a 20. századi magyar irodalomból választott kedves versüket, akiknek mindennapi hivatásától
távol áll az irodalom.

Bemutatják Bognár Szilvia lemezét is, amelyen Lovasi András is közreműködik.

A könyvszalon mindhárom napon reggel tíz és este hét óra között várja ingyenes programjaival a látogatókat a Győri Nemzeti Színház épületében.

Simon Róbert Balázs, Győr pénzügyekért felelős alpolgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklődésére elmondta: a rendezvény költségvetése 12 millió forint, aminek körülbelül hatoda a kiállítók által fizetett részvételi díj; a többit az önkormányzat állja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés