bezár
 

irodalom

2011. 11. 03.
Kezdődik a Nagyváradi Könyvmaraton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harmadjára szervezi meg az írók-költők, a könyvek és az olvasók ünnepét, a "Könyvmaratont" Nagyváradon a Várad kulturális folyóirat, a Riport Kiadó és az Europrint nyomda.

prae.hu

A III. Nagyváradi Könyvmaraton pénteken 16 órakor kezdődik és másnap estig tart a pompásan felújított teátrumban, a Szigligeti Színház egyúttal a rendezvény fő támogatója is. A szervezők - Szűcs László, Simon Judit és Derzsi Ákos - az MTI-nek elmondták, hogy a hagyományokhoz híven szépirodalommal és tényirodalommal ismerkedhet meg a közönség.

Pénteken este 8-tól Markó Béla költői és publicisztikai munkájának egy-egy friss termését mutatja be, szombaton este pedig a magyarországi Zalán Tibor író, drámaíró, költő legújabb kötetével ismerkedhetnek meg az irodalomkedvelők. Budapestről érkezik a Könyvmaratonra legújabb regényével a kolozsvári származású Papp Sándor Zsigmond.

A Riport Kiadó új szépirodalmi sorozatában verskötettel jelentkezik Kinde Annamária, regénnyel Sorbán Attila. Szilágyi Aladár harmadik riportkötetében a többség-kisebbség szemszögéből vizsgálja a román-magyar együttélést, Simon Judit pedig Halasi Erzsébet színművész pályafutásáról írt könyvet.

Demény Péter kolozsvári író, költő a nyomtatás alatt lévő meseregényéből olvas fel, Székely Ervin publicisztikai kötettel áll elő, a magyarországi Tasnády-Sáhy Péter pedig az Indiában önkéntesként eltöltött egy évének reflexióit foglalta kötetbe. Bemutatkozik, a magyarországi Libri és a Noran Libro Kiadó, továbbá a Spanyolnátha című internetes irodalmi folyóirat.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés