bezár
 

színház

2011. 11. 02.
Darvasi László drámája Bajor Giziről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az utolsó tíz év, Bajor Gizi címmel felolvasószínházi előadást mutat be a Katona József Színház: Darvasi László drámája, amely szerdától szerepel a Kamra műsorán, a nagy díva életének utolsó évtizedét idézi meg.

Szkéné színház

A felolvasószínházi előadást Máté Gábor rendezi, a darab eredeti források alapján született. A produkció november 3-án és december 6-án is látható a Kamrában - közölte a színház az MTI-vel.

"Királynő volt, állandó udvartartással, sok szerelmes férfivel, három férjjel, ezer és ezer rajongóval" - írják a darab ajánlójában, felidézve, hogy Bajor Giziért Horthy éppúgy rajongott, amiként Gobbi Hilda, Major Tamás, Herczeg Ferenc vagy Zilahy Lajos.

Legjobb barátnőjét kihozta a nyilasházból, aztán Rákosi börtönéből. Harmadik férjét, Germán professzort származása miatt bújtatta a vészterhes időkben. Erről az izgalmas és bátor emberről szól Darvasi László új darabja, amely a díva utolsó évtizedén keresztül képet ad a korról is.

Az utolsó tíz év, Bajor Gizi című darabban Fullajtár Andrea, Lengyel Ferenc, Pálmai Anna, Kocsis Gergely, Tasnádi Bence, Pálos Hanna, Mészáros Béla, Takátsy Péter, Bodnár Erika, Ötvös András, Olsavszky Éva, Rajkai Zoltán, Dankó István és Pelsőczy Réka szerepel, az előadás dramaturgja Török Tamara.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés