bezár
 

art&design

2011. 11. 02.
Külföldi ösztöndíjak képző- és fotóművészeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Külföldi alkotói ösztöndíjakra hirdetett pályázatot képző- és fotóművészeknek a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) - Budapest Galéria. Jelentkezni november 21-ig lehet.

prae.hu

Több mint két évtizede futó művészcsere programja keretében
Bécsbe, Salzburgba, Krems-be, Párizsba, Strasbourgba, Stuttgartba, Frankfurt am Mainba, Lisszabonba, Helsinkibe (Vantaa) és Gyergyószárhegyre hirdetett egy és két hónapos, illetve kéthetes alkotói ösztöndíjakat jövő évre a Budapest Galéria.

A pályázaton nyertes művészek szállást, műtermet és napidíjat kapnak a vendéglátó várostól. Az utazás költségeit mindenkinek magának kell fedeznie, és a partnervárosok kérésére a kiutazó művészek csak egy családtagot vagy vendéget vihetnek magukkal.

A pályázatra jelentkezni csak portfolióval, illetve katalógussal lehet, benne szakmai önéletrajzzal és a munkásságot bemutató dokumentációval.

A partnervárosok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan művészek jelentkezzenek, akik társalgási szinten tudnak beszélni szakmai kérdésekről és munkájukról angolul vagy az adott ország nyelvén.

Csak azok jelentkezhetnek a külföldi alkotóházakba, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és ösztöndíjuk 2001-ben, azaz 10 éve vagy korábban volt.

A pályázathoz a művészeknek csatolniuk kell a Budapest Galéria által összeállított rövid kérdőívet is, amelyet az érdeklődők a galéria portáján kaphatnak meg vagy letölthetnek az intézmény honlapjáról (www.budapestgaleria.hu), ahol a kiírás is megtalálható.

A pályázatokat, amelyeket 2011. november 21-én 16 óráig lehet leadni a Budapest Galéria portáján, szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés