bezár
 

film

2011. 11. 02.
Pénteken Ádám pincéje - premier kísérőfilmekkel és DJ szettel az Odeon Lloyd moziban
2011. november 4. 20h, 21h és igény esetén 22h, Odeon Lloyd mozi, 1136, Bp. Hollán Ernő utca 7.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2011. november 4-én, pénteken este a rövid formáé lesz a főszerep az Odeon Lloyd moziban, Ipacs Gergely Ádám pincéje című kisjátékfilmjének ünnepélyes bemutatójával indít a magyarhangya kisfilmes klubja. Az Ádám pincéje mellett kísérőfilmekre és DJ szettre is bizton számíthat a közönség.
Ipacs Gergely ez év tavaszán forgatta le Ádám pincéje című kisjátékfilmjét, amit most először láthat nagy vásznon a közönség. 

 „Ádám a föld alá menekül a háború elől. Évek óta építi titkát a pincében, mikor egy napon beront hozzá a változást és veszélyt hozó Nő.” Hajduk Károly, Petrik Andrea és Nagy Zsolt keltik életre az 1940-es években játszódó történet három szereplőjét, akiknek sorsa váratlanul kereszteződik egy vészterhes időszakban.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/h_XhoUdO0OQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az Ádám pincéje operatőre Hartung Dávid, vágója Sági Róbert, gyártásvezetője Alföldi Nóra, hangmérnöke Dévényi Tamás és Komlódi Gábor, jelmeztervezője Szlávik Júlia, látványtervezője pedig Várszegi Vera volt. A filmet Ipacs Gergely írta és rendezte. Az utómunkálatok az Origo Digital Film támogatásával zajlottak.

Ádám pincéje


A pénteki premieren az Ádám pincéje mellett látható lesz még kettő rövid: Molnár Tünde Simon vagyok című animációs rövidfilmje, a KAFF és a Magyar Filmszemle egyik nagy kedvence volt, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint Egyéjszakása emlékezetes élőszereplős rövid film, hosszú snitt a hétköznapi erőszakról.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/14065320?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;color=ffffff" width="400" height="225" frameborder="0" webkitAllowFullScreen allowFullScreen></iframe><p><a href="http://vimeo.com/14065320">I AM SIMON - trailer</a> from <a href="http://vimeo.com/tundemolnar">Tunde Molnar</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>
A három kisfilmből álló blokkot két turnusban is vetítik az Odeon Lloyd moziban 2011. november 4-én, pénteken este: 20 órás és 21 órás kezdettel. Ha elég sokan kérik, akkor egy harmadik, 22 órakor kezdődő vetítésre is lehetőség nyílik majd. A vetítések előtt, közben és után felhangoló és levezető muzsikaként dj daybreak szettje szól majd. A belépőjegy 400 forintos áron kapható az Odeon Lloyd jegypénztárában.

Egyéjszakás


Aki jön az estre, jelezze a Facebook event oldalon:
http://www.facebook.com/event.php?eid=226800374051567

Ádám pincéje



</p>

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés