bezár
 

építészet

2011. 11. 02.
Építészeti rövidfilmpályázatot hirdetett a KÉK
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Építészeti rövidfilmpályázatot hirdetett a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) a budapesti építészeti filmnapok alkalmából: a Short Shots Budapest elnevezésű versenyre kritikus, problémaorientált videókat várnak.

prae.hu

A filmnapokat jövő tavasszal, március 1. és 4. között tartják. A pályázóktól olyan videókat, rövidfilmeket szeretne kapni a zsűri, amelyek Budapest tereinek és épített környezetének, a városi táj és struktúra egészének átalakulásait, a városhasználat új módjait, újfajta városi funkciók megjelenését mutatják be, emellett rávilágítanak ezek sajátosságaira, a változások mozgatórugóira és azok következményeire - olvasható a KÉK honlapján közzétett felhívásban.

Pályázni lehet tíz percnél nem hosszabb videoanyaggal, amelyet tetszőlegesen lehet rögzíteni HD- vagy "házi" kamerával, fényképezőgéppel vagy akár mobiltelefonnal is.

A benyújtott munkáknál műfaji megkötés nincs, lehet nevezni animációs- vagy dokumentumfilmmel, kísérleti vagy kisjátékfilmmel is. A versenyen való részvétel ingyenes, a szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott filmeket a filmnapok keretében fogják levetíteni.

A zsűri tagjai: Bakos Gábor képzőművész, Csákvári Géza filmkritikus, Jord den Hollander, a Rotterdami Építészeti Filmfesztivál igazgatója, Liszka Tamás, az Anilogue animációs filmfesztivál igazgatója, Orsós Jakab, a PEN American Center igazgatója, Pásztor Erika, az Építészfórum főszerkesztője és Polyák Levente, a Kortárs Építészeti Központ kurátora.

A pályázat beküldési határideje január 15-e éjfél, egyéb információk a beküldés módjával kapcsolatban a KÉK honlapján olvashatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés