bezár
 

építészet

2011. 10. 27.
Európai díjat nyert az Officium irodaház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Pasaréten, a volt laktanya területén lévő Officium irodaház Európa legjobb belsőépítészeti megoldása lett, az International Property Awards-on - közölte a fejlesztő Akadémia Park Kft. az MTI-vel.

prae.hu

Az első hellyel elnyerte a jogot arra, hogy a decemberi világversenyen megmérkőzzön Ázsia, Amerika, Afrika és az arab országok győzteseivel.

A fogadótér tervét a Room-Design-Studio Kft. készítette.

A nemzetközi zsűri díjazta az Akadémia Park másik beruházását is. A Bauhaus stílusban irodaházként újragondolt, eredetileg elektromos generátorházként funkcionáló háromszintes épület nemzeti építészeti kategóriában ötcsillagos, azaz kiváló minősítést nyert a versenyen.

Az Akadémia Park Kft. 2009-ben szerezte meg az egykor honvédségi laktanyaként működő 12,6 hektáros ingatlant. A területen irodaházak, kereskedelmi-, szolgáltató- és sportlétesítmények épülhetnek, a fejlesztő tervei szerint.

A beruházás első ütemében a XIX. század végén épült, homlokzati védettséggel rendelkező kadétiskola épülete és az 1960-ban befejezett, a korábban az itt működő honvédségi létesítményeket kiszolgáló, trafóház újult meg.

Az Akadémia Park Kft. az SCD csoport része.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés