bezár
 

art&design

2011. 10. 27.
Eladná köztéri szobrát egy olasz város
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A csőddel fenyegető üres városkasszát köztéri szobrának eladásával akarja megtölteni az olaszországi Belluno: az alkotás azonban eddig túl drágának bizonyult, és még nem akadt rá vevő.

prae.hu

A város központi terén álló, több mint két méter magas, Novecento (Kilencszáz) című, kúp alakú bronzszobor kikiáltási ára négyszázezer euró. "Ezzel az összeggel ki tudnánk fizetni a szobor eredeti árát úgy, hogy még a városkasszában is maradjon valami. Nehéz lesz, de találunk rá vevőt" - magyarázta Antonio Prade, a harminchatezres venetói város polgármester a sajtónak azt, hogy miért akarnak túladni Arnaldo Pomodoro kortárs olasz művész alkotásán.

"Ez a szobor túl drága ahhoz, hogy magánszemély vásárolja meg. Nem véletlen, hogy Pomodorónak a világ különböző részein található alkotásai alapítványok és múzeumok tulajdonában vannak" - jegyezte meg az önkormányzati testület ellenzéki frakcióját vezető Jacopo Massaro, aki szerint a mű eladhatatlan.

Az óriás bronzgömbjeiről ismert művész a szintén szobrász Gio Pomodoro fivére: művei a Vatikáni Múzeumban és az ENSZ New York-i üvegpalotájában is láthatók. A Novecento huszonegy méteres eredeti változata a római Sportpalota előtt magasodik, a Belluno számára készített, kicsinyített példányt a város korábbi önkormányzata 2005-ben vásárolta meg közel háromszázezer euróért.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés