bezár
 

építészet

2011. 10. 26.
Százhalombatta a legvirágosabb magyar város
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A valaha a „piszkos 12”-höz tartozó Százhalombatta nyerte el a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny fődíját a városok kategóriájában, így a falvak kategória győztesével, Lövővel együtt jövőre részt vehet az Európai Virágos Városok és Falvak vetélkedésén – közölte a Pest megyei település önkormányzatának szóvivője szerdán az MTI-vel.

prae.hu

Nyilas Hajnalka tájékoztatása szerint Százhalombatta évek óta pályázik a megtisztelő címre, de eddig „csupán” különdíjakkal jutalmazták városszépítő törekvéseit.

Elmondta, hogy a város kül- és belterületén összesen mintegy 800 ezer négyzetméteren kaszálnak rendszeresen, rengeteg, a városi körülményeket is jól tűrő fát ültetnek, és sorra létesítik a helyiek pihenését szolgáló parkokat, játszótereket.

Jelenleg 30 parkkal büszkélkedhetnek; csak idén ősszel négy helyszínen 60 millió forintot költöttek parkosításra, illetve részleges rekonstrukcióra.

Noha Százhalombatta alapvetően ipari város, a település szinte minden szegletében színpompás virágok nyílnak - az ágyások 1250 négyzetmétert foglalnak el, a kandelábereken közel 800 muskátli virágzik.

Szerinte a cím elnyerésében nagy szerepe volt a nemrégiben átépített, nívós Szent István térnek is, ahol kurrens dísznövények telepítésére és egyedi „virágépítészeti” megoldások kivitelezésére is lehetőségük nyílt.

Az önkormányzat a „virágos Százhalombatta” és a „tiszta udvar, rendes ház” mozgalommal, valamint a minden év májusában sorra kerülő virágosztással igyekszik a lakosságot is bevonni a városszépítésbe, így a mostani díj mindannyiuk sikere – fűzte hozzá Nyilas Hajnalka.

A Virágos Magyarországért verseny fődíját pénteken, a százhalombattai Barátság Kulturális Központban veheti át Vezér Mihály polgármester.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés