bezár
 

art&design

2011. 10. 25.
HETVENÖT+5 = Markovics fotók a Mai Manó Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október közepén rendhagyó válogatás nyílik az MFSZ Életmű-díjas és Érdemes művész kitüntetéses Markovics Ferenc fotóművész munkáiból a Mai Manó Házban HETVENÖT+5? címen.

"Hetvenöt év – hetvenöt kép. Belátom, nem vall túl nagy találékonyságra egy ilyesfajta, soványka párhuzamra épülő tárlat. Fokozza a zavart, hogy ezeket a fotókat több, különböző tematikájú, korábbi kiállításom képanyagából emeltem ki. Tovább nehezítve a műítészek dolgát: vajon milyen feliratú fiókba süllyesszék elkövetőjüket? Csak hát, amennyiben nagyjából hű összefoglalót szeretnék nyújtani mintegy hatvan esztendős munkásságomból, ezt a megoldást kellett választanom.

Mindennek tetejébe, mi ez a fránya +5? Meglepetésnek szánom őket, kiegészítve egész kiállításom némely új keletű darabjával, abban a reményben, hogy talán egy kis mosolyt derítek kedves látogatóim arcára, az év egyre szürkébb időszakában. Ha szándékom a legcsekélyebb eredménnyel jár, boldog leszek..."

prae.hu

Markovics Ferenc


A HETVENÖT+5? című kiállítás megtekinthető a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Házban (1065 Budapest, Nagymező u. 20.) 2011. október 14. és december 4. között (minden hétköznap: 14-19 óra • hétvégén: 11-19 óra)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés