bezár
 

irodalom

2011. 10. 25.
Révkomáromban a szlovákiai Fiatal Írók Köre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Révkomáromban mutatkozik be a hét végén a közelmúltban megalakult szlovákiai Fiatal Írók Köre (FÍK). Az irodalmi délutánt szombaton az Európa-udvarban tartják.

prae.hu

A fiatal felvidéki magyar írókat tömörítő társaság eddig Párkányban, Gímesen és Pozsonyban mutatkozott be az irodalom iránt fogékony közönségnek, hogy bizonyítsa, a feltörekvő generációt sem csupán a felszín érdekli - közölte a FÍK az MTI pozsonyi irodájával kedden.

Révkomáromban Rajkovics Péter, a Fiatal Írók Körének elnöke mutatja be a szervezetet, majd Dobry Judit, Hajtman Kornél, Nagy Csilla, Bódis Attila és Paluska Zsuzsanna kínál ízelítőt saját alkotásaiból, sőt a résztvevőket művészi meglepetések is várják.

Emellett a tagság iránt érdeklődők megtudhatják, milyen előnyökkel is jár a FÍK, s milyen terveket, célokat dédelgetnek annak tagjai.

A FÍK idén augusztusban Balázsfán alakult meg a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának égisze alatt működő körként, amelynek célja a kezdő szerzők irodalmi képzésének, publikációs terének és bemutatkozási lehetőségének biztosítása.

A szervezet jelenleg már több mint harminc tagot számlál. Az elnöki pozíciót Rajkovics Péter tölti be, a FÍK tevékenységét öttagú elnökség irányítja.

A FÍK céljai között szerepel, hogy összefogják a kötettel nem rendelkező, szárnypróbálgató alkotókat. Már eddig is több rendezvényen mutatkoztak be az érdeklődőknek, a felolvasások tovább folytatódnak és közös antológia kiadása is a távlati célok között szerepel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés