bezár
 

film

2011. 10. 25.
Nemzetközi rövidfilmfesztivál Marosvásárhelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonhárom országból 56 alkotás került be a november 2. és 6. között Marosvásárhelyen zajló 19. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál versenyprogramjába.

prae.hu

A marosvásárhelyi seregszemlére összesen 744 rövidfilmet neveztek 67 országból, például Bulgáriából is, amely az idei rendezvény díszvendége - olvasható a filmfesztivál honlapján (www.madisz.ro), ahol a részletes program is megtalálható.

Az 1993 óta évente megrendezett eseményen azonban játékfilmekből sem lesz hiány: idén tizennégyet nézhet meg az Alter-Native közönsége, köztük több díjnyertes alkotást is.

Ezek közé tartozik a dán Susanne Bier Egy jobb világ című filmje, amely idén elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat, valamint Kocsis Ágnes többszörös díjnyertes, Pál Adrienn című munkája is - írja a Krónika című romániai napilap keddi számában az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválról.

Az eseményen a hagyományokhoz híven a román filmipar is képviselteti magát, méghozzá szintén díjnyertes alkotással: Adrian Sitaru Din dragoste cu cele mai bune intentii (Szívből jövő szeretetből) című nagyjátékfilmje a locarnói filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek és a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés