bezár
 

építészet

2011. 10. 22.
Az idén nem épült ipari ingatlan Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy négyzetméterrel sem növekedett az ipari (logisztikai) ingatlanok területe az idén, szeptember végéig Budapesten és vonzáskörzetében a rendelkezésre álló terület változatlanul 1,8 millió négyzetméter - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel.

prae.hu

A teljes kereslet a harmadik negyedévben 50 ezer négyzetméter volt, amelyből a bérlet-hosszabbítás 28 ezer négyzetmétert tett ki. Az átlagos bérelt terület 2.242 négyzetméter volt. A kihasználatlan terület 22,4 százalékot tett ki szeptember végén.

Az ingatlanfejlesztők az ipari (logisztikai) fejlesztéseket a gazdaság indikátorának tartják: a gazdasági növekedés biztos jele az, hogy a bérlők új logisztikai területeket igényelnek. Az ilyen fejlesztések átfutási ideje 8 hónap, így ma is több fejlesztő jogerős építési engedéllyel várja az építés kezdetét. A bankok viszont csak előbérlet felmutatásával adnak hitelt az építéshez.

Egy helyzetben jelentőséget kap, hogy a Budapest Airport fejleszti cargo city árufuvarozási központját. A DTZ ingatlan tanácsadó tájékoztatása szerint a Liszt Ferenc repülőtér 2-es kifutópályájának vecsési oldalán 140 ezer négyzetméteres logisztikai park épül, amely a jövő év végére lesz készen. Eddig a MALÉV és a Celebi Ground Handling kötött előbérleti szerződést az új területre.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
Egy látogatásra érdemes új célpont

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés