bezár
 

art&design

2011. 10. 21.
Pályázatokat várnak a betlehemi jászolkiállításra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 11-ig nevezhetik művészi jászlaikat az alkotók az idei Betlehemi Jászol kiállításra.

prae.hu

A kiállítás december 6. és január 15. között lesz látható a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A tárlatra a Magyar Kézművességért Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett, amelyre hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek, kézműves iparművészek, hivatásos vagy műkedvelő alkotók, egyéni jelentkezők és közösségek egyaránt jelentkezhetnek - adták hírül közleményben a szervezők.

Pályázni lehet a betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adventhez, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó népművészeti, képző- vagy iparművészeti alkotással. Minden pályázó legfeljebb három természetes alapanyagok felhasználásával készült tárgyat nevezhet.

A kiíró szervezetek a bibliai történet klasszikus megjelenítése mellet olyan alkotásokat is várnak, amelyekben a művész a betlehemi történet 21. századhoz szóló üzenetét tolmácsolja.

A pályázatra beadott jászlak kiállításáról zsűri dönt, a bírálatban részt vesznek a Hagyományok Háza, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakértői, valamint a betlehemes mozgalmat az 1940-es években kezdeményező Ciszterci Egyházközség képviselője.

A legjobb alkotások díjazásban részesülnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés