bezár
 

film

2008. 07. 26.
muuuvi!
Filmes-zenés mulatság Gyergyószárhegyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
muuuvi! Tudod, mi az a muuuvi? Jól írtam: nem movie! Ha unod az egymást érő, sablonos fesztiválokat, és inkább valami laza, filmnézős, bográcsozós, beszélgetős találkozóra vágysz, akkor gyere, muuuvizz velünk!

prae.hu


Idén már negyedik alkalommal rendezik meg a muuuvit, a nemzetközi rövidfilmes találkozót Gyergyószárhegyen (Hargita megye, Gyergyószentmiklós mellett), a Lázár-kastélyban, augusztus 1-3. között.

a kastély





















Bár a muuuvi fő célja az, hogy szakmai fórumot, bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítson fiatal, független filmesek, animátorok és filmműhelyek számára, de legalább annyira fontos az is, hogy megismertesse a nézőkkel a minőségi rövidfilmek világát. Ugyan az idei filmes nevezésről már lekéstünk, nézőként is számos érdekes programmal várnak minket a szervezők. Az egész napos filmvetítések mellett minden évben igyekeznek tematikus előadásokat is szervezni – tavaly a 8mmeseknek állítottak emléket, idén a belga képregényhős, Tintin alakja és a képregények világa lesz a középpontban.

A fesztivál érdekessége sok egyéb mellett, hogy nem a filmekben játszó színészeket, hanem a karaktert díjazzák. A legjobb karakternek jár a Vértehén-díj! Ezt – akárcsak a többi díjat – Mayer Éva felvidéki grafikusművész tervezte, és a háromtagú zsűri, névszerint Mihai Fulger, Stefan Tiron (művészetkritikus-szaklapszerkesztők) és Maria Pepistasu (színművész) ítéli majd oda.

Az esti koncerteken – mert nem véletlenül emlegetik a muuuvit „laza fesztiválként” is – fellép többek közt Dj. Vasile, a sZempöl, valamint Ali Bishop és The laziest muthafuckaz in da showbiz.

A negyedik muuuvit is Selyem András művészeti vezető (és a Hallámsza Egyesület elnöke), Balázs Áron, a Betyár Animációs Stúdió alelnöke, valamint a Szárhegyi Kulturális és Művészeti Központ és a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezik. A fesztiválfilm készítője a pápai Mátrix Reklámstúdió és az Artek Film- és Médiastúdió.

Részletes programleírásért, valamint a szállással, étkezéssel kapcsolatos információkért látogass el a:
http://muuuvi.wordpress.com
vagy a
http://muuvi.ro
oldalra!
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés