bezár
 

film

2011. 10. 20.
Syracuse: amerikai elismerés magyar filmekért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy magyar filmet méltatott a Syracuse-i filmfesztivál zsűrije. Az amerikai seregszemlén A zöld sárkány gyermekei című Miklauzic-film nyerte a legjobb forgatókönyv díját. Miklauzic Bence filmje mellett Csukás Sándor, Kardos Sándor és Szekeres Csaba alkotásait méltatta az október 13-16. között megrendezett SyrfilmFest.

prae.hu

A New York állambeli egyetemi városban megrendezett nemzetközi mozgókép ünnepen magyar film, A zöld sárkány gyermekei kapta meg a legjobb forgatókönyv díját. Miklauzic Bence második játékfilmjének forgatókönyvét Németh Gáborral és Maruszki Balázzsal közösen jegyzi.
A kísérleti filmek között bemutatott, célkamerával felvett Rilke-adaptációt, Kardos Sándor A sírásó című filmjét a fesztivál igazgatója elismerő oklevéllel díjazta. Csukás Sándor Születésnap című rövidfilmje és Szekeres Csaba Örvény című dokumentumfilmje is a zsűri elismerő oklevelében részesült.

A fesztivál honlapja:
http://syrfilm.com

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés