bezár
 

építészet

2011. 10. 20.
Hat újabb városrehabilitációs terv kap támogatást
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Döntött a kormány hat szociális városrehabilitációs terv támogatásáról: Győr mintegy 1 milliárd, Kaposvár és Nyíregyháza két-két beruházásra összesen 1,6-1,6 milliárd forinthoz juthat, Debrecen 300 millió forint, Hódmezővásárhely 700, míg Kecskemét 480 millió forint támogatást kap.

prae.hu

A kabinetnek a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozatából kiderül, hogy új kiemelt szociális célú városrehabilitációs projektjavaslatok akciótervi nevesítéséről döntött a kormány a Regionális Operatív Programok keretében.

A kormány hozzájárult egyúttal ahhoz, hogy a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága megkösse a támogatási szerződéseket a 2007-2013. programozási időszakban - az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának alapvető szabályairól és felelős intézményeiről szóló kormányrendelet szerinti értékelést követően.

Elutasították Debrecen Nagysándortelep-Vulkántelep szociális városrehabilitációs projektjavaslatának akciótervi nevesítését azzal, hogy "a kiemelt projektjavaslat a részletes előterjesztésben szereplő továbbfejlesztési feltételek szerinti átdolgozását követően és nyitott projektcsatorna esetén ismét benyújtható".

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) tavaly november 30-tól nyitotta meg ismét kiemelt szociális célú városrehabilitáció témájú felhívását, amelyre a megyei jogú városok nyújthatnak be kiemelt projektjavaslatokat.

A szociális típusú városrehabilitáció célja - mint az NFÜ akkori közleménye rámutatott - "a városok leromlott vagy leszakadó városrészeinek leromlását okozó folyamatok megállítása és megfordítása".

Önállóan támogatható tevékenységek közé tartozik a felhívás szerint a szociálisan hátrányos lakóterületeken a minőségi lakókörnyezet biztosítása, a lakóépületek energiahatékonysági korszerűsítése, a közszolgáltatások elérhetőségének biztosítása és a közterületek fejlesztése.

Önállóan nem támogatható, kizárólag a felhívásban felsorolt tevékenységekhez kapcsolódó választható tevékenység például az autóbuszöblök, a buszvárók felújítása, az energiatakarékos közvilágítás kialakítása, illetve a bel- és csapadékvíz elvezetése.

A támogatási konstrukció részletezi az önállóan nem támogatható, a felhívásban felsorolt tevékenységekkel együtt támogatható, de kötelezően megvalósítandó tevékenységeket is.

Ilyenek lehetnek a helyi identitást, a közösségformálást, a környezettudatosságot erősítő, illetve a helyi foglalkoztatást javító programok.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
Egy látogatásra érdemes új célpont
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés