bezár
 

film

2011. 10. 19.
Indul a nevezés – magyar egész estés és rövidfilmeket is vár a Titanic!
19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, 2012. április 13 – 21. Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 21-én megkezdődik a nevezés a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. Magyarország legnagyobb és legeredetibb nemzetközi filmes eseménye 2012. április 13 – 21. között hagyományosan erős programmal és egy örömteli újdonsággal várja az érdeklődőket.

prae.hu

A közel húsz éves múltra visszatekintő Titanic 2012-ben végre nemcsak a legizgalmasabb külföldi alkotásokat hozza el az itthoni közönségnek, hanem a szervezők tervei szerint a magyar film ünnepe is lesz. Noha a fesztivál programjában korábban is szerepeltek már magyar vagy magyar vonatkozású alkotások, a hazai filmtermés igazi mustrája mindeddig a Magyar Filmszemle volt. A jelenlegi információk szerint azonban a Filmszemlét jövőre nem rendezik meg, ezért a Titanic ezt a szerepet magára vállalva tárt karokkal várja a hazai alkotók munkáit is.

Nevezni minden olyan egész estés és rövidfilmmel lehet, amely a 42. Magyar Filmszemle után készült, és Magyarországon még nem került nyilvános bemutatásra. A nevezési időszak 2011. október 21-től 2012. március 1-ig tart.

A fesztivállal kapcsolatban további információk és folyamatosan frissülő hírek olvashatók a Titanic honlapján, a www.titanicfilmfest.hu oldalon, illetve a www.facebook.com/titanicfilmfest címen.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés