bezár
 

irodalom

2011. 10. 19.
Dunán utazó irodalmi fesztivál Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nagyszabású projekthez előbb egy Bulgáriában veszteglő múzeumhajót, a Radetzkyt szemelték ki, baljós hangzása miatt mi magyarok örülhetünk is, hogy a bolgárok nem adták az egyébként szinte csak tolható jószágot. Viszont már ki is kötött Budapesten az MS Stadt Wien, az osztrák felségjelű nagy, háromszintes jármű, amely a pénteki programnak is otthont ad majd – megtalálni könnyű, ha tudjuk, hol van a pesti oldalon az izgalmas kinézetű CET: a Petőfi híd és a Szabadság híd között.

Közel egy hónapja indult el a hajó a bulgáriai Ruszéból, majd a romániai Cetate-t érintve Belgrád, Novi Sad (Újvidék), Vukovár voltak a megállóhelyek. Mindenütt a környező országok írói olvastak fel helyi nyelven. A magyarországi felolvasók között lesz belga, német, szlovén, szlovák, osztrák, szerb, német és persze magyar is.

prae.hu

 

A csütörtöki program az A38-on kiállításmegnyitóval kezdődik fél 6-kor, ezt követi a felolvasás 6 órakor. Nyolckor Palya Bea ad egy fél órás szóló koncertet, ezt követően fizetős program, a legendás Soap & Skin várja 9-kor az érdeklődőket.

 

Másnap, pénteken kell megtalálni a pesti oldalon veszteglő MS Stadt Wien hajót, ahol este 7-kor „A beszéd és a publikáció szabadsága” címmel beszélget Szigeti László, Karádi Éva és Csordás Gábor, moderál Schein Gábor.

 

Ezután, 8 órakor a következők olvasnak fel: a román Filip Florian, a német Nicol LjubiĆ és Peggy Mädler, a szerb Vladan MatijeviĆ, és a magyar Lovas Ildikó, Rácz Péter és Schein Gábor.

 

A hajó szombat reggel továbbmegy Pozsonyba majd Bécsbe.

 

Szervező: a HALMA nevű egyesület, amelynek 26 európai irodalmi alkotóház és fordítóház a tagja (Magyarországról a balatonfüredi Magyar Fordítóház).

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés