bezár
 

film

2011. 10. 18.
Wenders dokfilmjét is jelölték az Európai Filmdíjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közzétette az Európai Filmdíjra jelölt dokumentumfilmek címét az Európai Filmakadémia, a három jelölt között van Wim Wenders 3D-s alkotása, a Pina című táncfilm is.

prae.hu

A Filmakadémia zsűrije a Stand van de Sternen című holland filmet, Leonard Retel Helmrich rendezését, és Viktor Kossalovsky munkáját, a Vivan las Antipodas című dokumentumfilmjét válogatta a mezőnybe.

Wenders Pina Bausch koreográfusról szóló háromdimenziós táncfilmje korábban a német filmszakma elismerését is kivívta: először képviseli dokumentumfilm Németországot a legjobb idegen nyelvű film Oscar-mezőnyében.

Leonard Retel Helmrich filmje egy trilógia utolsó darabja, amelyben egy nagymama szemén keresztül mutatja be az indonéz társadalom átalakulását és a globalizáció hatását.

A Vivan las Antipodas rendezője olyan helyszíneket keresett fel, amelyek a Föld két oldalán pontosan egymással szemben helyezkednek el, mint az argentin Entre Rios és a kínai Sanghaj.

A díjra jelölt dokumentumfilmek közül ezek után a Filmakadémia 2500 fős tagsága szavazás útján választja ki a győztest - ismertette a nemzetközi szervezet keddi közleménye.

Az Európai Filmdíjak átadására december 3-án kerül sor Berlinben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés