bezár
 

art&design

2011. 10. 18.
Rovás Őszi Fesztivál Felvidéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 19-ig tart a szlovákiai magyar független művészek idei Rovás Őszi Fesztiválja Kassán, valamint más szlovákiai és magyarországi településeken. A kulturális eseménysorozat célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.

prae.hu

A Rovás Őszi Fesztivál programjai között színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A fesztivál szervezője a Rovás Polgári Társulás a kassai Thália Színházzal együttműködve vasárnap tartotta a több mint egy hónapos fesztivál megnyitóját a kassai Márai Stúdióban, ahol Athol Fugard amerikai drámaíró A sziget című darabját adták elő a kassai Thália két színművésze, Madarász Máté és ifj. Havasi Péter előadásában.

Csütörtökön a magyarországi Hejce községben tart workshopot a Rovás Festészeti Iskola. Itt a legfontosabb festészeti technikák fortélyait, sajátosságait, mesterségbeli fogásait sajátíthatják el az érdeklődők 48 és 56 órás tanfolyamokon – olvasható a hirek.sk és Felvidék Ma hírportálokon.

Október 28-án a kassai Pasztorációs Központban Kassa múltját elevenítik fel a szervezők a 66 szezon című stilizált dokumentumfilm révén, amely a kassai régi uszoda 66 szezonjáról mesél. A rendező, Peter Kerekes nagyapja emléke előtt tisztelgett a filmmel.

Az elsősorban Kassán zajló fesztivál november 4-én Pozsonyba is ellátogat. A magyar kulturális intézetben a Rovás csoport történetéről, művészeiről, szellemiségéről, alapelveiről szóló készült kétnyelvű színes plakátok kiállításának megnyitóját tartják egy időben a kassai és pozsonyi Rovás ArtCafé megnyitásával.

Az őszi fesztivál teljes programja a Rovás művészeinek honlapján, a www.rovart.com oldalon érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés